Hvilan logo

Migration och Europa på distans

En kurs som behandlar frågor kring migration och Europa och hur vi kan hantera dessa frågor idag och i framtiden.

Våra studerande som läser denna kurs känner igen sig i ett eller några av följande påståenden:

  • Har ett intresse kring migration inom Europa och frantidens utmaningar
  • Har minst påbörjade studier på gymnasienivå eller motsvarande
  • Arbetar inom eller har som målsättning att arbeta med migrationsfrågor inom EU

Kursen

Distanskursen behandlar frågor kring migration och Europa och vi samtalar kring dagens och framtida utmaningar vi står inför. Kursen genomförs främst på distans med ett antal träffar under terminen. I kursen ingår dessutom en veckas studieresa till Malaga Spanien/norra Marocko. Resan sker till självkostnadspris (flyg tur och retur, en del lokala transporter, mat och boende). Deltagaren står för egen reseförsäkring.

Kursen genomförs av Folkhögskolan Hvilan och vi samarbetar med ett antal organisationer i Spanien och Marocko.

Studierna är att jämföra med gymnasiala studier med användandet av utbildningsanordnarens digitala plattform och verktyg för distansutbildning. Du behöver på egen hand ha tillgång till it-utrustning och en stabil Internetförbindelse för att kunna delta i utbildningen. Praktiska obligatoriska moment i utbildningen som kan genomföras och följas upp på din arbetsplats utgör en viktig del av utbildningen.

Folkbildning är inte bara behörigheter och kunskaper. Här får du en bred allmänbildning så att du kan växa som människa under förutsättningar som är anpassade för dig. Kontakt mellan människor med olika bakgrunder är en naturlig och inspirerande vardag hos oss. Det är från dessa man lär sig om varandra, sig själv och utvecklas.

Fysiska obligatoriska träffar

  • Datum 1: Mer info kommer inom kort
  • Datum 2: Mer info kommer inom kort
  • Datum 3: Mer info kommer inom kort

Vad händer sen

Efter avslutad och godkänd utbildning får du ditt kursintyg, konkreta verktyg och strategier för att kunna arbeta vidare med frågor inom migration

Ansök

Ansök nu

Publicerad i Profilkurs