Allmän kurs Naturvetenskapliga basår 1-2 år

En utbildning i samarbete med Lunds universitet, naturvetenskapliga fakulteten, för dig som är intresserad av naturvetenskap och har minst 1 års studier på gymnasiet eller motsvarande. Här studerar du för motsvarande grundläggande behörigheter samt särskilda behörigheter.
Vi möts där du är och tillsammans tar vi oss vidare.

Publicerad i Allmän kurs

Läs mer

Hvilan SFI - en del av Folkhögskolan Hvilan

English Svenska

Kursen svenska för invandrare (SFI) ges till dig som är ny i Sverige och har uppehållstillstånd. Målet är att du efter avslutad kurs har grundläggande kunskaper i svenska. Undervisningen är 15 timmar varje vecka. Utifrån din hemkommun kan du välja om du vill läsa distand, dag- eller kvällstid. Du får också lära dig hur Sverige fungerar, till exempel: hur fungerar Sveriges demokrati och kan jag få föräldrapenning? Efter varje avslutad kurs får du betyg.
Här kan du läsa mer om vad kursen innehåller på ditt hemspråk.

Folkhögskolorna i Sverige ger vuxna möjligheter att studera vidare. Om du vill har du möjlighet att fortsätta dina studier på Folkhögskolan Hvilan. Kanske behöver du komplettera din skolbakgrund? Då kan du läsa Allmän kurs Grund 1-2 år i Åkarp eller i Lund.

Om du har en gymnasieexamen och vill läsa vidare på universitet, högskola eller yrkeshögskola kan du läsa Allmän kurs Högskoleförberedande 1-2 år på semidistans i Lund.

Publicerad i Hvilan SFI

Läs mer

Fritidsledarutbildning 2 år

En utbildning för dig som är intresserad av att arbeta med ungdomar, främst på fritidsgård men också i skola eller andra verksamheter. Som fritidsledare möter du ungdomen där den befinner sig och stärker det positiva. Efter examen finns det goda chanser till jobb!
Nu startar vi en ny omgång av vår omtyckta fritidsledarutbildning!
Vår utbildning bygger på lång erfarenhet av att bedriva fritidsledarutbildning och yrkesutbildning. Tillsammans med våra samarbetspartners har vi anpassat utbildningen efter de utmaningar som du idag och i framtiden kan möta som fritidsledare.

Publicerad i Yrkes- och kulturutbildning

Läs mer