Hvilan logo

  • Hem
  • Utbildningar

Hvilan SFI - en del av Folkhögskolan Hvilan

Med hänsyn till smittspridningen av Covid-19 sker undervisningen på Hvilan SFI under hösten 2020 delvis på plats och delvis distans.

Kursen svenska för invandrare (SFI) ges till dig som är ny i Sverige. Målet är att du efter avslutad kurs har grundläggande kunskaper i svenska. Undervisningen är tre timmar varje dag. Du kan välja om du vill läsa dag- eller kvällstid. Du får också lära dig hur Sverige fungerar, både teoretisk och praktiskt, till exempel: hur fungerar Sveriges demokrati och kan jag få föräldrapenning? Efter varje avslutad kurs får du betyg.
Här kan du läsa mer om vad kursen innehåller på ditt hemspråk.

Folkhögskolorna i Sverige ger vuxna möjligheter att studera vidare. Om du vill har du möjlighet att fortsätta dina studier på Folkhögskolan Hvilan. Kanske behöver du komplettera din skolbakgrund? Då kan du läsa Allmän kurs Grund 1-2 år.

Om du har en gymnasieexamen och vill läsa vidare på universitet, högskola eller yrkeshögskola kan du läsa Allmän kurs Högskoleförberedande år på semidistans.

Publicerad i Utbildningar

Läs mer

Allmän kurs Högskoleförberedande år på semidistans

En behörighetsgivande utbildning och allmän kurs för dig som är nyanländ, utländsk akademiker, har motsvarande godkända utländska gymnasiebehörigheter och/eller läst på högskolenivå, godkänd i SFI 3D och är intresserad av att läsa ett högskoleförberedande år på semidistans i Lund.
Vi möts där du är och tillsammans tar vi oss vidare.

Publicerad i Allmän kurs

Läs mer

Allmän kurs Naturvetenskapliga basår 1-2 år

En utbildning i samarbete med Lunds universitet, naturvetenskapliga fakulteten, för dig som är intresserad av naturvetenskap och har minst 1 års studier på gymnasiet eller motsvarande. Här studerar du för motsvarande grundläggande behörigheter samt särskilda behörigheter.
Vi möts där du är och tillsammans tar vi oss vidare.

Publicerad i Allmän kurs

Läs mer

Allmän kurs Samhälle 1-2 år

En utbildning för dig som har minst 1 års studier på gymnasiet eller motsvarande med kunskaper i samhällsvetenskapliga ämnen och vill fortsätta denna inriktning. Här studerar du för motsvarande grundläggande behörigheter samt särskilda behörigheter. Vi möts där du är och tillsammans tar vi oss vidare.

Publicerad i Allmän kurs

Läs mer

Etableringskurs 6 mån

En utbildning för dig som är nyanländ, vill lära dig det svenska språket (SFI), vill lära dig mer om samhället och är inskriven hos Arbetsförmedlingen.  
Vi möts där du är och tillsammans tar vi oss vidare.

Publicerad i Profilkurs

Läs mer

Migration och Europa med fältstudier i Spanien och Marocko på distans

Denna utbildning är pausad tills vidare.

En distanskurs på 50% som under en termin behandlar frågor kring migration och Europa med fokus på fältstudier i Spanien och Marocko. Du studerar i stor utsträckning integrerat med vår kurs Migration och Europa på distans 1 år. Mer information om när utbildningen startar kommer under 2020.

Publicerad i Profilkurs

Läs mer

Migration och Europa på distans

Denna utbildning är pausad tills vidare.

En kurs som behandlar frågor kring migration och Europa och hur vi kan hantera dessa frågor idag och i framtiden. Mer information om när utbildningen startar kommer under 2020.

Publicerad i Profilkurs

Läs mer

Seniorkurs 1 år

Denna utbildning är tyvärr pausad tills vidare.

Vill du berika ditt liv, är 55+ och dagledig? Vill du möta spännande nya människor i en inspirerande miljö?
Vi möts där du är och tillsammans tar vi oss vidare.

Publicerad i Profilkurs

Läs mer

Sommarkurs i spanska och spansk kultur i Fuengirola/Malaga

Under rådande omständigheter kring pandemin covid-19 har vi tyvärr beslutat att ställa in utbildningen detta år. Läs mer....

Bättra på dina kunskaper i spanska i sommar! Folkhögskolan Hvilan i samarbete med Svenska Skolan på Costa del Sol i Fuengirola/Malaga erbjuder sommarkurs i spanska under veckorna 24-33 2020, där du på plats i Fuengirola får lära känna spansk kultur, samhälle och studerar intensiv spanska.

Publicerad i Profilkurs

Läs mer

Svenska från Dag 1

En utbildning för dig som är nyanländ, vill lära dig det svenska språket (SFI), helt utan kostnad. Vi lär av varandra om varandra och möts där du är och tillsammans tar vi oss vidare.

Publicerad i Profilkurs

Läs mer

Fritidsledarutbildning 2 år

Denna 2 åriga utbildning är tyvärr pausad tills vidare. Är du intresserad av att studera till Fritidsledare rekommenderar vi dig ett läsa mer om vår utbildning Fritidsledarutbildning för yrkesverksamma på distans.

En utbildning för dig som är intresserad av att jobba med människor, med mycket goda chanser till jobb och vill skaffa dig en yrkesexamen. 95% får jobb undersökning från 2019!
Vi möts där du är och tillsammans tar vi oss vidare.

Publicerad i Yrkesutbildning

Läs mer

Fritidsledarutbildning på distans

En distansutbildning för dig som är verksam inom fritidsverksamhet, skola, LSS eller HVB-hem och vill skaffa dig en yrkesexamen. Praktiska moment och uppgifter utförs på din arbetsplats och utbildningen innehåller tre obligatoriska träffar hos Folkhögskolan Hvilan per termin. Utbildningen leder till jobb! Mer information om när utbildningen startar kommer under 2020. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. gärna med frågor kring utbildningen!

Publicerad i Yrkesutbildning

Läs mer

Lärarassistent på distans

Vill du utbilda dig inom ett yrke som det satsas stort på just nu och med goda utsikter till jobb? Då är du välkommen att studera till lärarassistent med inriktning specialpedagogiska frågor på distans hos Folkhögskolan Hvilan.

Publicerad i Yrkesutbildning

Läs mer