Hvilan logo

SFI Lund

English Svenska

Hvilan SFI i Lund, i vår lokal på Lilla Fiskaregatan 1A, vån 3 erbjuder vi:
Studieväg 2: För dig som har gått i skolan i mer än sex år men inte fullgjort studier motsvarande svensk gymnasieskola. Du kommer att läsa kurserna B, C och D. Du kommer att studera sfi 15 timmar i veckan och har lektioner i skolan varje dag mellan kl. 09:00 - 12:15.
Studieväg 3: För dig som fullgjort studier motsvarande svensk gymnasieskola eller har läst på universitet i ditt hemland. Du kommer att studera kurserna C och D.
På studieväg 3 kommer du att studera sfi 15 timmar i veckan men du väljer mellan tre olika kursupplägg. Alla våra kursupplägg för studieväg 3 är antingen på semidistans eller heldistans och är bra för dig som vill kombinera dina studier med annat som till exempel arbete.

Våra olika kursupplägg för sfi på studieväg 3:

  • Kombo/Hvilan flex är en kurs där du deltar i lektioner på skolan minst tre gånger i veckan. Du bokar du själv in dina lektioner i vårt system, det är obligatoriskt att boka in minst 8 timmar i veckan (3 lektioner). Resten av tiden studerar du på egen hand med hjälp av olika uppgifter och material som du får av din lärare.
  • Distans är ett kursupplägg där all undervisning och samtal med läraren är online. Du deltar i lektioner online 2 gånger i veckan som du själv bokar i vårt bokningssystem. Lektionerna som du bokar är antingen på förmiddagen mellan 09.00-11.00 eller på eftermiddagen mellan 13.00 -15.00. Resten av tiden studerar du på egen hand med hjälp av olika uppgifter och material som du får av din lärare.
  • Kvällskurs är för dig som vill studera sfi på kvällstid. Du deltar i schemalagda lektioner 2 gånger i veckan mellan kl 17.30 - 19.30. Du har lektion antingen måndagar och onsdagar eller tisdagar och torsdagar beroende på vilken nivå du befinner dig på i svenska. Resten av tiden studerar du på egen hand med hjälp av olika uppgifter och material som du får av din lärare.

Du kommer att:

...ha en individanpassad studieplan.
...utifrån kunskap och nivå tillhöra en kursgrupp med andra deltagare på samma nivå.
...ha en ansvarig pedagog för din klass och kursgrupp.
…få möjlighet till feedback och hjälp i dina studier av din lärare, online och på plats.
…ha regelbundna progressionssamtal och handledning med din lärare.
…ha tillgång till studie- och yrkesvägledare.

Lektionerna fokuserar på HÖRA, SKRIVA, LÄSA eller TALA.
50 minuter/lektion.
Nya teman varannan vecka t ex. Yrke, Bostad, Familj.

Du kommer att...

...studera och göra övningar på plats/distans som förbereder dig för lektionerna och ger dig förkunskaper.
...använda dina förkunskaper på effektiva lektionspass med fokus på att prata, interagera och förstå.

Exempel på distansuppgifter:

  • Läsa texter för att utveckla ditt vokabulär.
  • Videogenomgångar med grammatikmoment.
  • Inspelningar av dialoger med nya samtalsfraser.
  • Skriva olika texter och få feedback online.

Exempel på lektioner:

  • Prata och interagera med andra deltagare.
  • Genomgångar och diskussioner om texter.
  • Öva på hörförståelse genom samtal och övningar.

Utifrån skolverkets styrdokument och kursplan planerar våra lärare dina studier och lektioner så att du kan utveckla färdigheter samt förmåga att använda det svenska språket på olika sätt. Läs mer om kursplanen för sfi på skolverkets hemsida.

Tänk på att SFI är heltidsstudier och är gjorda för dig som har tid att lägga ner mycket tid på studierna. Vi arbetar mycket digitalt både på plats under lektionerna och på distans genom de olika uppgifter och material som du får online.

Vem kan söka?

Du som bor i Lund söker till oss via LundaVälkomsten.

Du som bor i Staffanstorp söker till skolan i Lund via studievägledarna.

Organisation

Folkhögskolan Hvilan är huvudman och anordnare, bedriver sina utbildningar utifrån Förordning (2015:218) om statsbidrag till folkbildningen och har betygsrätt för SFI utifrån Skollag (2010:800). 

 

Publicerad i SFI