Hvilan logo

Allmän kurs Högskoleförberedande 1-2 år på semidistans

En behörighetsgivande utbildning och allmän kurs för dig som är nyanländ, utländsk akademiker, har motsvarande godkända utländska gymnasiebehörigheter och/eller läst på högskolenivå, godkänd i SFI 3D och är intresserad av att läsa högskoleförberedande 1-2 år på semidistans i Lund.
Vi möts där du är och tillsammans tar vi oss vidare.

Våra studerande som läser denna kurs känner igen sig i ett eller några av följande påståenden:

  • Du har motsvarande utländska gymnasiebehörigheter från ditt hemland och/eller läst på högskola
  • Du är nyanländ och/eller utländsk akademiker
  • Du behöver skaffa dig nya och validera kunskaper inför vidare studier på högskola

Kursen

Denna kurs är en högskoleförberedande kurs under 1-2 års heltidsstudier, 100% på semidistans. Detta innebär 20 undervisningstimmar / vecka med regelbundna fysiska träffar i våra lokaler i Lund. Kursen är individanpassad.

Behörigheter

  • Sv grund (motsvarande årskurs 7-9)
  • Sv 1/2/3
  • Ma 1a/b/c
  • Sh1a1

Folkbildning är mer än bara behörigheter och kunskaper. Här får du en bred allmänbildning så att du kan växa som människa under förutsättningar som är anpassade för dig. Möten mellan människor med olika bakgrunder är en naturlig och inspirerande vardag hos oss. Det är från dessa man lär sig om varandra, sig själv och utvecklas.

Självklart har vi praktiska inslag som kulturaktiviteter, utflykter och studiebesök.

Vi jobbar i en studietakt anpassad för dig och dina förutsättningar där dina erfarenheter, kunskaper och behov ligger som grund. Du får stöd i att organisera och planera dina studier med möjlighet till studiecoachning i grundläggande behörigheter i svenska, engelska och matematik för att du skall nå dina mål.  

IT-utrustning

Du behöver på egen hand ha tillgång till dator inkl. webbkamera och mikrofon samt en stabil Internetförbindelse för att kunna delta i utbildningen.

Allmän kurs hos oss

 

Vad händer sen

Efter avslutad och godkänd kurs har du möjlighet att läsa vidare på någon av våra andra utbildningar. 

Ansök

Ansök nu