Hvilan logo

Hvilan SFI - en del av Folkhögskolan Hvilan

Kursen svenska för invandrare (SFI) ges till dig som är ny i Sverige. Målet är att du efter avslutad kurs har grundläggande kunskaper i svenska. Undervisningen är tre timmar varje dag. Du kan välja om du vill läsa dag- eller kvällstid. Du får också lära dig hur Sverige fungerar, både teoretisk och praktiskt, till exempel: hur fungerar Sveriges demokrati och kan jag få föräldrapenning? Efter varje avslutad kurs får du betyg.
Här kan du läsa mer om vad kursen innehåller på ditt hemspråk.

Folkhögskolorna i Sverige ger vuxna möjligheter att studera vidare. Om du vill har du möjlighet att fortsätta dina studier på Folkhögskolan Hvilan. Kanske behöver du komplettera din skolbakgrund? Då kan du läsa Allmän kurs Grund 1-2 år.

Om du har en gymnasieexamen och vill läsa vidare på universitet, högskola eller yrkeshögskola kan du läsa Allmän kurs Högskoleförberedande 1-2 år på semidistans.

Vem kan läsa på våra SFI-kurser?

Enligt Skollagen får alla som är bosatta i Sverige och saknar grundläggande kunskaper i språket läsa svenska för invandrare. Om du vill har du också rätt att läsa på en folkhögskola om du meddelar den kommun du bor i. Hvilan SFI finns i Åkarp och i Lund vi samverkar med Lunds kommun och Staffanstorps kommun.

Vill du läsa SFI och bor i Lunds kommun är du välkommen att kontakta LundaVälkomsten. Läs mer här hur, när och var.

Vill du läsa SFI och bor i Staffanstorps kommun är du välkommen att kontakta kommunen. Läs mer här hur, när och var.

Är du bosatt i en annan kommun, kontakta studievägledaren på din kommun och meddela att du vill studera på Hvilan SFI eller kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. på Hvilan SFI.

 

Läs mer om våra utbildningar

När börjar jag?

Så fort din ansökan är godkänd av kommunen får du meddelande om var och när kursstart sker.

Vad händer sen

Efter avslutad och godkänd utbildning får du ditt kursintyg och betyg i SFI för att kunna ta dig vidare till studier eller arbete. 

Vårt samarbete

Folkhögskolan Hvilan är huvudman, bedriver samtliga utbildningar och har betygsrätt för SFI. Inom några av våra kurser ovan samverkar vi med Folkuniversitetet med välutbildade lärare och moderna lokaler. 

Publicerad i Utbildningar