Hvilan SFI - en del av Folkhögskolan Hvilan

English Svenska

Kursen svenska för invandrare (SFI) ges till dig som är ny i Sverige och har uppehållstillstånd. Målet är att du efter avslutad kurs har grundläggande kunskaper i svenska. Undervisningen är 15 timmar varje vecka. Utifrån din hemkommun kan du välja om du vill läsa distand, dag- eller kvällstid. Du får också lära dig hur Sverige fungerar, till exempel: hur fungerar Sveriges demokrati och kan jag få föräldrapenning? Efter varje avslutad kurs får du betyg.
Här kan du läsa mer om vad kursen innehåller på ditt hemspråk.

Folkhögskolorna i Sverige ger vuxna möjligheter att studera vidare. Om du vill har du möjlighet att fortsätta dina studier på Folkhögskolan Hvilan. Kanske behöver du komplettera din skolbakgrund? Då kan du läsa Allmän kurs Grund 1-2 år i Åkarp eller i Lund.

Om du har en gymnasieexamen och vill läsa vidare på universitet, högskola eller yrkeshögskola kan du läsa Allmän kurs Högskoleförberedande 1-2 år på semidistans i Lund.

Vem kan läsa på våra SFI-kurser?

Enligt Skollagen får alla som är bosatta i Sverige och saknar grundläggande kunskaper i språket läsa svenska för invandrare. Om du vill har du också rätt att läsa på en folkhögskola om du meddelar den kommun du bor i. 

Vårt huvudsäte finns i Åkarp men vi samverkar med Lund, Staffanstorp och Burlövs kommun. I slutet av september/början av oktober avslutar vi vårt samarbete med Folkuniversitetet och flyttar vår Hvilan SFI i Lund till ny adress, Lilla Fiskaregatan 1A, 222 22 LUND.

Vill du läsa SFI och bor i Lunds kommun är du välkommen att kontakta LundaVälkomsten. Läs mer här hur, när och var.

Vill du läsa SFI och bor i Staffanstorps kommun är du välkommen att kontakta kommunen. Läs mer här hur, när och var.

Vill du läsa SFI och bor i Burlövs kommun är du välkommen att kontakta oss via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Är du bosatt i en annan kommun, kontakta studievägledaren på din kommun och meddela att du vill studera på Hvilan SFI eller kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Läs mer om våra utbildningar

När börjar jag?

Så fort din ansökan är godkänd av kommunen får du meddelande om var och när kursstart sker.

Vad händer sen

Efter avslutad och godkänd utbildning får du ditt kursintyg och betyg i SFI för att kunna ta dig vidare till studier eller arbete. 

Organisation

Folkhögskolan Hvilan är huvudman och anordnare, bedriver sina utbildningar utifrån Förordning (2015:218) om statsbidrag till folkbildningen och har betygsrätt för SFI utifrån Skollag (2010:800).

Våra rektorer

Eduardo Gran Villanueva Contreras, skolchef/rektor för SFI, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Jorun Koca Jakobsson, biträdande rektor för SFI, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mer information vänligen kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Publicerad i Hvilan SFI