SFI Lund

English Svenska

Folkhögskolan Hvilan har funnits med länge, ända sedan 1868, och är därmed Sveriges äldsta folkhögskola. Vi finns i Åkarp och i centrala Lund med ca 1 000 studerande per år!
Vi är en religiöst och politiskt obunden folkhögskola där mångfalden är viktig. Hos oss får de studerande verktyg att påverka sin livssituation och samhällsutvecklingen.

Kursen Svenska för invandrare (SFI) ges till dig som är ny i Sverige och har uppehållstillstånd. Målet är att du efter avslutad kurs har grundläggande kunskaper i svenska. Efter varje avslutad kurs får du betyg.

På Hvilan SFI erbjuder vi kurser för två olika studievägar:
Studieväg 2: För dig som har gått i skolan i mer än sex år men inte fullgjort studier motsvarande svensk gymnasieskola. På denna studieväg ingår SFI-kurserna B, C och D. Du kommer att studera sfi 15 timmar i veckan och har lektioner på skolan varje dag mellan kl. 09:00 - 12:15.
Studieväg 3: För dig som fullgjort studier motsvarande svensk gymnasieskola eller har läst på universitet i ditt hemland. På denna studieväg studerar du kurserna C och D.

Våra olika kursupplägg för sfi på studieväg 3:

Kombo/Hvilan Flex är en kurs där du deltar i lektioner på skolan minst tre gånger i veckan. Du bokar själv in dina lektioner i vårt bokningssystem, det är obligatoriskt att boka in minst 8 timmar i veckan (3 lektioner).
Distans är ett kursupplägg där all undervisning och samtal med läraren är online. Du deltar i lektioner online 2 gånger i veckan som du själv bokar i vårt bokningssystem. Lektionerna som du bokar är antingen på förmiddagen mellan 09.00-11.00 eller på eftermiddagen mellan 13.00 -15.00.
Kvällskurs är för dig som vill studera SFI på kvällstid. Du deltar i schemalagda lektioner 2 gånger i veckan mellan kl 17.30 - 19.30. Du har lektion antingen måndagar och onsdagar eller tisdagar och torsdagar.

Du som studerar sfi hos oss kommer att:

...ha en individanpassad studieplan
...utifrån kunskap och nivå tillhöra en kursgrupp med andra deltagare på samma nivå
...arbeta med olika digitala verktyg och metoder
...ha en ansvarig pedagog för din klass och kursgrupp
...möjlighet till formativ feedback och hjälp i dina studier av din lärare, online och på plats
...regelbundna progressionssamtal och handledning av din lärare
...tillgång till studie- och yrkesvägledare

Utifrån skolverkets styrdokument och kursplan planerar våra lärare dina studier och lektioner så att du kan utveckla färdigheter samt förmågan att använda det svenska språket på olika sätt. För mer info om kursplan för SFI besök skolverket/undervisning/vuxenutbildning/sfi/kursplan.

Tänk på att SFI är heltidsstudier och är gjorda för dig som har tid att lägga ner mycket tid på studierna. Vi arbetar mycket digitalt både på plats under lektionerna och på distans genom de olika uppgifter och material som du får online.

Vem kan söka?

Du som bor i Lund söker till oss via LundaVälkomsten.

Du som bor i Staffanstorp söker till skolan i Lund via studievägledarna.

Organisation

Folkhögskolan Hvilan är huvudman och anordnare, bedriver sina utbildningar utifrån Förordning (2015:218) om statsbidrag till folkbildningen och har betygsrätt för SFI utifrån Skollag (2010:800). 

Kontakta oss

Telefon: 046- 460 15 20
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Besöksadress: Lilla fiskaregatan 1a (vån 3), 222 22 Lund

 

Publicerad i SFI