Care of Folkbildningen

sweden icon ukraine icon

Nu startar vi upp våra kurser i projektet Care of Folkbildningen på Folkhögskolan Hvilan! Kurserna är för dig som kommer från Ukraina, är över 18 år och går under massflyktsdirektivet. 

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig svenska om det svenska samhället och arbetsmarknaden.

Våra olika kurser

Alla våra kurser kommer att ha samma innehåll men vi kommer att erbjuda olika tidsschema.

På Folkhögskolan Hvilan i Åkarp kommer vi att erbjuda en heltidskurs med lektioner på plats varje dag och i Lund kommer vi att erbjuda dags- och kvällskurser på semidistans.

Att studera på semidistans innebär att du kommer att ha lektioner några dagar i veckan och resten av tiden kommer du att arbeta hemifrån med hemuppgifter och digitalt material som du får från din lärare. Nedan kan du läsa mer om de olika kursformerna och på vilken plats de kommer att starta.

Kurserna kommer att pågå mellan 1 mars - 31 augusti och är kostnadsfria.

Alla våra deltagare får låna dator av oss under hela studietiden.

Care of Folkbildningen, 100%, Dagtid i Åkarp

Du kommer att ha 20 studietimmar i veckan på plats i skolan, måndag - fredag mellan kl. 09.00-15.30. Kursen kommer att starta på Folkhögskolan Hvilan i Åkarp.

Care of Folkbildningen, 100%, Semi-distans, Dagtid  i Lund

Du kommer att studera 20 timmar i veckan på semi-distans. Du kommer att ha lektioner på plats i skolan mellan kl.13.00-16.00 tre gånger i veckan. Resten av timmarna kommer du att studera hemifrån med material och uppgifter som du får av din lärare.

Care of Folkbildningen 50%, Semi-distans, Dagtid i Lund

Du kommer att ha lektioner på plats i skolan två gånger i veckan mellan kl. 09.00-12.00. Resten av studietimmarna kommer du att arbeta hemifrån med material och uppgifter som du får av din lärare.

Care of Folkbildningen 50%, Semi-distans, kvällstid i Lund

På denna kurs kommer du att studera 10 timmar i veckan och delta i lektioner på kvällstid. Du kommer att ha lektioner på plats i skolan två gånger i veckan mellan kl.17.00-20.00. Resten av studietimmarna kommer du att arbeta hemifrån med material och uppgifter som du får av din lärare.

careof 1  careof 2

Ansökan till kurs

Lämna in din ansökan genom att skicka ett mejl med ditt namn, kontaktuppgifter och vilken kurs du är intresserad av till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid frågor kan du kontakta:

Layal Ghajraoui, Projektledare

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 0708 4190 63
Besöksadress, Folkhögskolan Hvilan, Lilla Fiskaregatan 1a, 222 22 Lund

 

Publicerad i Profil- och uppdragsutbildning