Hvilan logo

Sommarkurs i spanska och spansk kultur i Fuengirola/Malaga

Bättra på dina kunskaper i spanska i sommar! Folkhögskolan Hvilan i samarbete med Svenska Skolan på Costa del Sol i Fuengirola/Malaga erbjuder sommarkurs i spanska under veckorna 24-33 2022, där du på plats i Fuengirola får lära känna spansk kultur, samhälle och studerar intensiv spanska.

Våra studerande som läser denna kurs känner igen sig i ett eller några av följande påståenden:

  • Du vill lära dig spanska från grunden

  • Du vill bättra på din befintliga spanska
  • Du vill lära känna det spanska samhället och spansk kultur

Kursen

”Sommarkurs i spanska” är en intensivkurs under veckorna 24-33 2022 (10 veckor) där deltagarna utöver spanskstudier får lära känna Fuengirola/Malaga, spansk kultur och det spanska samhället. Utbildningens huvudman och anordnare är Folkhögskolan Hvilan och kursen drivs i nära samverkan med Svenska Skolan på Costa del Sol i Fuengirola, Spanien.

Kursens bedrivs som heltidsstudier. Den första studieveckan sker på distans medan övriga veckor är förlagda hos Svenska Skolan i Fuengirola. Vi utgår från folkbildningens metodik där varje individs tidigare erfarenheter och kunskap tas till vara, där studierna formas tillsammans och där det mellanmänskliga mötet präglar verksamheten. Vår pedagogik främjar samspel och dialog mellan våra studerande och med kursansvariga.

Samtliga pedagoger har spanska som modersmål och lång erfarenhet av att undervisa svenskar i det spanska språket.  Studierna är ämnesövergripande och inbegriper såväl hörförståelse, skriftlig och muntlig framställning som projekt- som temauppgifter. Språkundervisningen sker utifrån nivåindelning.

Utöver undervisningen i skolans lokaler kommer också ett antal studiebesök och utflykter att anordnas. 

Förkunskaper

Nybörjare utan eller med begränsade förkunskaper (från nybörjare till A1).
Nybörjare med grundläggande förkunskaper (A2).

Om du har betyg eller intyg från tidigare studier i spanska vill vi att du skickar dem i ansökan för en korrekt gruppindelning. 

Utbildningsmål

Under kursen skall

  • Deltagaren utveckla sin spanska utifrån den nivå hen har
  • Deltagaren få en förståelse för och inblick i spansk kultur, historia, samhälle och framtida utmaningar i Spanien
  • Deltagaren få undervisning som bedrivs utifrån folkbildningens pedagogik och utgår från svenska statens mål och fyra syften med folkbildningen.

Kurstid

13 juni - 19 augusti 2022 (heltid, 20h/vecka under 10 veckor. Första veckan sker på distans och resterande 9 veckor äger rum i Fuengirola/Malaga hos Svenska Skolan)

Med reservation för att: Utbildningsinnehåll och kursplaner kan förändras. Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid bl.a. lågt antal sökande, akuta omständigheter eller liknande. Omvärdsläget kring covid-19 är komplicerat och kan medföra ökade distansstudier. Sökande meddelas via e-post.

Folkhögskolan Hvilan och Svenska Skolan i Fuengirola

Svenska Skolan i Fuengirola på spanska solkusten är en anrik skola som startade 1969 och är Sveriges största utlandsskola. Folkhögskolan Hvilan i skånska Åkarp är Sveriges äldsta folkhögskola och har just firat sitt 150:e levnadsår. Denna sommarkurs i spanska är den första i sitt slag för Folkhögskolan Hvilan och vi är väldigt glada över vårt samarbete med Svenska Skolan.  

Fuengirola och Malaga är två nära sammanlänkade städer på den spanska solkusten, med ett brett kulturutbud och goda förbindelser orterna emellan. I närheten finns även den anrika staden Granada som bjuder på en mångfacetterad historia.

Boende

Vi har möjlighet att erbjuda boende i spanska värdfamiljer under kursveckorna, till ett begränsat antal kursdeltagare. Boendet i värdfamilj är inte obligatoriskt utan endast en service vi erbjuder så långt det räcker. I boendet ingår rum och tillgång till kök för tillagning av lättare måltider. Betalning för värdfamiljer sker direkt mellan kursdeltagare och värdfamiljen.

Du har också möjlighet att fixa egen frukost och lunch på skolan under kursdagarna. Hemkunskapssalen finns till kursdeltagarnas förfogande för tillagning av enklare måltider i grupp eller individuellt.

Vill du veta mer om boende i spansk värdfamilj kan du ta kontakt med skolans gäststudentkoordinator Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Du får självfallet även fixa boende på egen hand!

Kontakt

För vidare information om kursinnehåll mm är du välkommen att kontakta kursansvarig, tillika undervisande personal, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För information om boende i värdfamilj eller liknande är du välkommen att kontakta gäststudentkoordinator på Svenska Skolan i Fuengirola, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Vad händer sen

Efter avslutad och godkänd utbildning får du ditt kursintyg och behörighet i Spanska.

Ansök

För att individanpassa studierna kommer de studerande att nivågrupperas utifrån tidigare kunskaper i spanska. Bifoga i ansökan intyg från tidigare spanskstudier.

Ansök nu

Publicerad i Profil- och uppdragsutbildning