Svenska från Dag 1

En utbildning för dig som är nyanländ, vill lära dig det svenska språket (SFI), helt utan kostnad. Vi lär av varandra om varandra och möts där du är och tillsammans tar vi oss vidare.

Våra studerande som läser denna utbildning känner igen sig i ett eller några av följande påståenden:

  • Du är en nyanländ invandrare
  • Du vill lära dig det svenska språket (SFI)
  • Du har ett giltligt LMA-kort
  • Du är asylsökande

Utbildningen

Som folkbildare är vi måna om att skapa integration och hos oss är alla välkomna. Med en ömsesidig respekt lär vi oss mycket nytt varje dag. Oavsett om du tidigare har studerat eller inte, om du har en lång, kort eller ingen arbetslivserfarenhet så gör vi tillsammans en studieplanering. Den hjälper dig att sätta upp mål och delmål för vad du vill göra i Sverige, så att din vardag känns meningsfull.
Hos oss kan du som är nyanländ asylsökande (du som väntar på besked om uppehållstillstånd) eller du som redan fått uppehållstillstånd men fortfarande inte fått en kommunplacering börja studera Svenska från dag ett på Folkhögskolan Hvilan.

Krav för att få börja läsa Svenska från dag ett: du måste ha fått ett LMA-kort.
Kursen är 12 veckor (tre månader) och du lär dig svenska men också om Sverige, om skillnader och likheter mellan olika länder och kulturer. Vad du behöver för att komma vidare, hur du får ett arbete i det svenska samhället och vad man kan göra på sin fritid i Sverige.

Resor till och från skolan

Vi ersätter resor från din folkbokföringsadress till skolan för kollektivtrafik via Skånetrafikens App under din studietid och får endast nyttjas av dig som studerar. Biljett utfärdas månadsvis för din studietid. Vid önskemål kan utökning av zoner göras där du betalar mellanskillnaden innan ny biljett utfärdas.  

Hur börjar jag?

Kontakta oss för att anmäla dig till kursen.
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkhögskolan Hvilan ligger i Åkarp, mittemellan Malmö och Lund. 22 minuter med buss från Malmö, buss 130 eller tio minuter med pågatåg från Malmö central 16 minuter med buss från Lund, buss 130 

När kan jag börja?

Vi har löpande start under året. Kontakta oss.

Vad händer sen

Efter avslutad och godkänd kurs har du möjlighet att läsa vidare på någon av våra andra kurser eller ta dig vidare helt enligt dina egna behov.

Publicerad i Profil- och uppdragsutbildning