OBS!: Fr.o.m. Ons 18/3 bedriver vi all undervisning på distans/semidistans. VIKTIGT att du kollar information från skolchef/rektor på din hvilanmail!

Hvilan logo

Hvilan Modern Dance Academy

 

Våra studerande som läser denna kurs känner igen sig i ett eller några av följande påståenden:

  • Har ett intresse kring dans, speciellt inom balett och modern dans
  • Har minst påbörjade studier på gymnasienivå eller motsvarande
  • Har som mål att ta dig vidare till professionella dansutbildningar på högskolenivå och få en karriär som dansare

Se fler filmklipp!

Kursen

Hvilan Modern Dance Academy är en ettårig utbildning med stöd från Region Skåne på heltid i balett och modern dans. Utbildningens syfte är att förbereda dig för auditions till professionella dansutbildningar på högskolenivå och en efterföljande karriär som dansare. Du får daglig teknikträning i balett och modern dans på hög nivå. Du kommer att jobba med repertoar, improvisation, komposition, jazzdans, auditionträning och stretching. Du får även undervisning i anatomi och alternativa träningsmetoder i skadeförebyggande syfte.

Karin Nedergaard är din fasta pedagog, mentor och coach men under utbildningen kommer du även att ha ett antal gästpedagoger som själva är unga aktiva dansare. Läs mer i vår kurskatalog.

Dansledare Karin Nedergaard

Karin Nedergaard har en 16 år lång karriär som dansare med hela världen som arbetsplats bakom sig. Karin är utbildad på Balettakademin i Stockholm, på London Contemporary Dance School och på Alvin Ailey American Dance Center i N.Y. Hon har undervisat och koreograferat i mer är 30 år och har kontakter till flera internationella dansutbildningar. I åtta år har Karin undervisat på gymnasie- och högskolenivå. De senaste två åren har Karin varit konstnärlig ledare av Modern Dance Pre Education i Malmö.

Audition nr 2 

Du som har sökt till utbildningen och fått inbjudan vänligen:
Gå vidare till audition nr 2!

Kursstart 

Kursen startar måndagen den 17/8 2020.

Vad händer sen

Efter avslutad och godkänd utbildning får du ditt kursintyg och vidare möjligheter till professionella dansutbildningar på högskolenivå och/ eller en efterföljande karriär som dansare.

Anmälan till kursen och audition

Anmälan

Publicerad i Profilkurs