Hvilan logo

Stödpedagogutbildning på distans

Vi erbjuder en ettårig utbildning till Stödpedagog. Utbildningen är på helfart och genomförs på distans men med fysiska träffar och obligatorisk praktik.
Yrkesutbildning på distans till stödpedagog är en yrkesutbildning inom folkhögskola. Vid avslutad utbildning får du en yrkesexamen för folkhögskola. Vi följer den kursplan som Myndigheten för yrkeshögskola har tagit fram men vi är inte en yrkeshögskoleutbildning. Folkhögskolan är en egen utbildningsform som regleras av Förordning (2015:218) om statsbidrag till folkbildning. Olika kommuner/arbetsgivare har olika kravprofiler på vilken utbildning de godtar när de anställer stödpedagoger, detta behöver du själv kolla av med framtida arbetsgivare.
Som stödpedagog arbetar du med att erbjuda stöd och service till personer med funktionsvariationer. Samt vara drivande i utvecklingen av det pedagogiska arbetet och främja ett ökat brukarfokus. Möjligheterna till jobb är mycket goda!

Vi möts där du är och tillsammans tar vi oss vidare.

Publicerad i Yrkes- och kulturutbildning

Läs mer

Fritidsledarutbildning 2 år

En utbildning för dig som är intresserad av att arbeta med ungdomar, främst på fritidsgård men också i skola eller andra verksamheter. Som fritidsledare möter du ungdomen där den befinner sig och stärker det positiva. Efter examen finns det goda chanser till jobb!
Nu startar vi en ny omgång av vår omtyckta fritidsledarutbildning!
Vår utbildning bygger på lång erfarenhet av att bedriva fritidsledarutbildning och yrkesutbildning. Tillsammans med våra samarbetspartners har vi moderniserad och anpassat utbildningen för de utmaningar som du idag och i framtiden kan möta som fritidsledare.

Publicerad i Yrkes- och kulturutbildning

Läs mer