Hvilan logo

Thea Kallhed - Möller, årgång 16/17

Thea Kallhed Möller är 23 år, från Växjö. År 2013 flyttade hon till Malmö/Lund för att börja på Lunds Dans- och Musikalgymnasium och direkt efter började hon på Hvilan Modern Dance Academy (2016-2017). Efter månaderna hos Karin blev hon antagen till BA Hons programmet på London Contemporary Dance School, 2017-2020. Under sista året blev hon tilldelad: Cohan Scholarship "For showing outstanding elements as a performer", på The Place, London. Efter att ha tagit examen under COVID-19 pandemin så bor Thea kvar i London som frilansande dansare och jobbar på olika projekt, samt på bageri.

Utbildningen gav Thea mycket mer än hon hade kunnat ana; den fick hennes personliga uttryck som dansare att börja ta plats och den individuella undervisning gav mersmak och möjligheter att våga prova nytt och utmana sig själv. Det fanns aldrig tid/möjlighet eller lust att gömma sig i danssalen. Alla var sedda och alla ville jobba och utveckla sig själva.

När Thea tänker tillbaka på utbildningen finns det en specifik övning som är inprintad i hennes minne och som fortfarande ingår i hennes nuvarande dagliga träning. Denna övningen är en rörelseuppgift som får dansaren att leda och utforska olika kroppsdelar med olika impulser. Den övningen var något som fick Thea att öppna upp en helt ny rörelsevokabulär och rörelseintresse. Karin (huvudlärare) introducerade dessa rörelseundersökningarna med imaginära bilder som gjorde att övningarna blev tydliga, roliga och tog bort det “allvarliga” som tidgare hade hämmat Thea från sin fulla kreativa kapacitet.

Thea säger att om du vill utveckla dig som individ, dansare och kreatör på ett väldigt personligt plan och är redo att utmana dig med nya saker och tankesätt, då är Hvilan Modern Dance Academy den perfekta utbildningen!

Publicerad i Dance Artists