Hvilan logo

Inez Castell, årgång 18/19

Inez Castell är 24 år och gick utbildningen hos Karin 18/19. Inez gick dansprogrammet på Lunds- dans och musikalgymnasium innan hon tog ett uppehåll från dansen där hon jobbade och studerade till lärare. Dansen lockade för mycket för att kunna hålla sig borta och hon bestämde sig för att söka till Karins utbildning på Hvilan. Efter året där sökte hon till en Bachelor i Samtida dans vid Universitetet i Stavanger där hon nu går sitt andra år av tre. Inez är intresserad av människans fysikalitet och hur vi blir den vi är, lär oss det vi kan och knyter band med världen och de runt omkring oss genom att röra oss.  

Året hos Karin var ovärderligt, enligt Inez.  Det var ett år helt dedikerat till att djupdyka ner i dansen utan att oroa sig för något annat. Karin har förmågan att veta exakt vad du som dansstudent behöver för typ av feedback för att utvecklas så mycket som möjligt och tro på dig själv i det du gör. Utbildningen gav Inez den tid hon behövde för att grundligt jobba med tekniska moment, få smaka på rollen som professionell dansare i koreografiska projektperioden och lära sig metoder för att skapa sitt eget material.

Under Inez år på Hvilan spenderade de mycket tid på att skapa koreografi och hjälpa varandra att utveckla den och hon säger att det alltid var roligt och givande att få ta del av vad de andra i gruppen skapade. Det fanns så många intressanta och roliga idéer och alla delade med sig av sig själva på ett väldigt generöst sätt. Det som sticker ut för henne är den öppna och tillåtande kreativa miljön i klasserna.

Inez tycker att du ska söka Hvilan Modern Dance Academy för att unna dig själv den ostörda tiden. Ett år på Karins utbildning är fyllt till bredden av input och träning som du kan ge din fulla uppmärksamhet, menar hon. I längre utbildningar sedan kommer det alltid finnas 100 andra saker att tänka på samtidigt. Framför allt vill Inez att du ska söka för att Karin (Huvudlärare) är expert på att se potentialen hos dig och göra allt för att den ska blomstra.

Inez kontaktuppgifter för frågor eller funderingar:

Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
Sociala Medier: @inezcastell

 

 

Publicerad i Dance Artists