My Olsson, årgång 19/20

Innan My hamnade på Hvilan studerade hon på Lunds dans och musikal gymnasium, men drabbades samtidigt tyvärr av en långvarig skada och tappade tillfälligt sin passion för dansen. Hon började därför något år efter att studera beteendevetenskap på universitet, men valde sedan att ta ett uppehåll för att gå på HMDA. Detta för att till en framtid ha möjligheten att kombinera dansen och beteendevetenskapen - i en dansterapi form. Just nu undervisar My i dans, samtidigt som hon avslutar sin kandidat utbilning. 

Året på Hvilan gav My otroligt mycket. Hon fick möjligheten att hitta vem hon var som dansare, koreograf och lokalisera den innersta dansglädjen. Hon känner själv att hon aldrig har utvecklats så mycket tekniskt på någon annan utbildning eller kurs som hon gjorde på Hvilan, då hon själv fick en helt annat förståelse för hur man kan definiera och utveckla sin teknik. Detta kombinerade hon med de koreografiska strategier som hon fick med sig. Dessa verktyg är några som har utvecklat henne enormt i sitt eget skapande och hur hon självständigt kan utmana sig själv.

Mys tid på HMDA har gett henne minnen för livet. De inspirerande lärararna och klasskamraterna gav henne möjligheten att lyckas släppa kontrollen och ge dansen den tid som den förtjänade, med en kropp och kapacitet som kunde behålla staminan och syrkan. En ovärderlig upplevelse säger hon!

My menar att det finns tusen skäl att börja på HMDA; Fantastiska pedagoger, teknikträning på hög nivå, och framförallt en miljö som hjälper dig hitta vem du är som dansare och person.

 

Publicerad i Dance Artists