Emma Granelli Frick, årgång 16/17

Emma är 25 år gammal och gick utbildningen år 16/17. Emmas aktiva liv började tidigt. Vid sju års ålder blev hon placerad i tävlingsgruppen i Lugi gymnastik och tränade/tävlade flitigt under 10 års tid. När det var dags för gymnasiet började Emma på Lunds dans- och musikalgymnasium. Efter utbildningen hos Karin (huvudlärare) bar det vidare till musikalartistutbildningen BASE23 i Stockholm. Idag jobbar Emma som frilansande dansare, undervisar klasser i framförallt jazz och modern dans. Hon dansar även salsa och bachata med sin danspartner Nando Menjura. De reser både nationellt och internationellt för tävlingar, uppträden och undervisar.

Att välja att dansa hos Karin var det bästa valet Emma kunde gjort. Det året gav henne så himla mycket. Inte bara fysiskt utan även mentalt. Hon byggde en stark grund som du behöver som dansare, hon utvecklades mer än hon trodde hon var kapabel till, fann sidor inom dansen som hon inte trodde hon hade. Men någon som är en av de viktigaste sakerna att uppmärksamma, är att Emma lärde känna sig själv. Hon ställdes inför utmaningar som fick henne att tänka utanför boxen. Och alla vet nog hur läskigt det kan vara att trampa det där lilla steget utanför den zon där man känner sig säker. Hon vågade att pusha gränserna. Under detta året lärde sig Emma även mycket om sig själv, vem hon ville och trivdes med att vara både som privatperson och som dansare. Hon kände sig stolt över den hon var och kunde lita på att hon var duktig. Att hon kunde med rak rygg säga; Jag är dansare. 

Emma har många fantastiska minnen från året med Karin. Minnen som hon alltid kommer att bära med sig. Ett av dem är när de började med improvisation. Hon tyckte att det var väldigt obekvämt, läskigt och hade hon själv fått välja så hade hon inte gjort det. Men efter klasserna gick så kunde hon mer och mer att låta kroppen prata. Inte låta huvudet ta över och planera nästa rörelse utan lägga sin tillit till kroppen. Hon hade blivit så pass stark i sin kropp att den orkade bära henne i större rörelser. Att gå ner från huvudet, ner i kroppen och bara känna. Att kunna vara i sitt eget sinne, i sin egen bubbla, i sin egen kropp, att bara låta världen försvinna, att kunna uttrycka sig i rörelse utan att behöva säga ett enda ord. Det är magiskt enligt Emma. Den magin i dansen hittade hon det året hon dansade hos Karin. 

Emma skulle utan tvekan rekommendera andra att söka till Hvilans utbildning. Vill du hitta dig själv som dansare, bygga teknik, styrka, stabilitet och vara i en underbar miljö med en fantastisk lärare. Då är det helt rätt val!

Emmas kontaktuppgifter för frågor eller funderingar:

Facebook: Emma Granelli Frick
Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Publicerad i Dance Artists