Hvilan logo

Hvilan Modern Dance Academy

En utbildning för dig i balett och modern dans som förbereder dig för auditions till professionella dansutbildningar på högskolenivå och en efterföljande karriär som dansare.

Våra studerande som läser denna utbildning känner igen sig i ett eller några av följande påståenden:

  • Har ett intresse kring dans, speciellt inom balett och modern dans
  • Har minst påbörjade studier på gymnasienivå eller motsvarande
  • Har som mål att ta dig vidare till professionella dansutbildningar på högskolenivå och få en karriär som dansare

Se fler filmklipp!

Utbildningen

Hvilan Modern Dance Academy är en ettårig utbildning i balett och modern dans som förbereder våra studerande för auditions till professionella dansutbildningar på högskolenivå och en efterföljande karriär som dansare. Karin Nedergaard är vår fasta danspedagog, mentor och coach. Utbildningen välkomnar varje läsår ett antal gästpedagoger som själva är unga aktiva dansare. Utbildningen har ett nära samarbete med Skånes Dansteater – Sveriges enda fristående danskompani. Du får daglig teknikträning i balett och modern dans på hög nivå. Du kommer att jobba med repertoar, improvisation, komposition, jazzdans, auditionträning och stretching. Du får även undervisning i anatomi och alternativa träningsmetoder i skadeförebyggande syfte.

Läs mer i vår kurskatalog.

Dansledare Karin Nedergaard

Karin Nedergaard har en 16 år lång karriär som dansare med hela världen som arbetsplats bakom sig. Karin är utbildad på Balettakademin i Stockholm, på London Contemporary Dance School och på Alvin Ailey American Dance Center i N.Y. Hon har undervisat och koreograferat i mer är 30 år och har kontakter till flera internationella dansutbildningar. I åtta år har Karin undervisat på gymnasie- och högskolenivå. De senaste två åren har Karin varit konstnärlig ledare av Modern Dance Pre Education i Malmö.

Ansök till utbildningen

Audition 

Audition 2, lördag 18 juni på plats i våra lokaler i Åkarp.  Lokalerna är öppna för uppvärmning kl 10:30 och vi startar kl. 11:00. Audition omfattar balettklass, modernklass, improvisation och eget solo. Meddela gärna att du kommer till karin.nedergaard@hvilan.se

Vad händer sen

Efter avslutad och godkänd utbildning får du ditt kursintyg och vidare möjligheter till professionella dansutbildningar på högskolenivå och/ eller en efterföljande karriär som dansare.

Tidigare studerande har bland annat gått vidare till flera internationellt erkända professionella dansutbildningar runt om i Europa så som: London Contemporary Dance School (Storbritannien), ArtEZ University of the Arts (Nederländerna), Northern School of Contemporary Dance (Storbritannien), Fontys School of the Arts (Nederländerna), Iwanson (Tyskland), Scottish School of Contemporary Dance (Storbritannien), Copenhagen Contemporary (Danmark), University of Stavanger (Norge), DOCH Stockholm University of the Arts, BASE23 (Stockholm).

Dance Artist Profiles

Ansök

Ansök nu

 

Publicerad i Yrkes- och kulturutbildning