Hvilan logo

Digital Audition

Information om audition:

Audition för Hvilan Modern Dance Academy kommer på grund av det rådande läget att ske digitalt. Audition består av en filmdel och därefter kan ni komma att kallas till en digital intervju via Meet om ni går vidare i urvalsprocessen.

Vi ber er som sökande att ladda upp och dela filmklipp där ni utför momenten nedanför. Delningen skall ha skett senast fredagen den 18 juni. Digitala intervjuder sker kommande veckor efter detta. Nedanför finns en beskrivning av vad vi vill se i denna videoaudition och hur ni laddar upp och delar filmklippen med oss.

Vi ber er att läsa igenom allt detta ordentligt då det finns viktig information till dig som sökande genom hela texten.

Vi tycker det är otroligt tråkigt att vi inte kan hålla audition på plats som vi normalt brukar och hoppas att ni har förståelse för varför vår audition måste ske på detta sätt. Dock ser vi otroligt mycket fram emot att se era filmklipp och att få prata med er alla under intervjuerna. Har ni frågor kring utbildningen eller liknande kontakta oss gärna via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
LYCKA TILL!

Filmklipp

 1. Jete (vår övning) Musik: Frappe (fast version) av Søren Bebe.
 2. Adagio (vår övning)
 3. Grand battement (vår övning)
 4. Piruette i center (vår övning) Musik: Piruette combination 2 (waltz) av Søren Bebe.
 5. Petit allegro (vår övning) Musik: Petits sauts av Søren Bebe.
 6. Modern övning(vår övning)

Modern

Vi vill även att ni lär er och filmar denna fras.

Solo

Vi vill se 1 solo som ni själva skapat som skall vara på runt 30 sek - 40 sek. Detta kan vara med eller utan musik.

Hur gör jag allt detta? Tips kring filmning

 1. Se till att ha en god ljuskälla när du filmar. Under dagtid med dagsljus funkar bäst.
 2. Se till att få med hela kroppen i videon. Inte för nära men inte heller för långt ifrån. Vi måste kunna få en bra överblick över hur din kropp ser ut i arbete.
 3. Ha inte för säckiga kläder vid inspelning av balett övningarna. 
 4. Använd gärna en danssal eller ett rum där du har gott med utrymme att röra dig på. Har du inte tillgång till detta går det bra att filma utomhus så länge filmkvaliten är god.
 5. Be gärna en vän filma, annars använd vad som finns runt omkring dig som ett kamerastativ, ex. en stol eller böcker. 
 6. Det går superbra att använda telefon, men försök ha så god bildkvalite som möjligt.
 7. Om du filmar med din telefon kan du använda datorn för att spela musiken eller vice versa. Om musik kvaliteten inte är super i filmklippet går det bra.

Hur delar jag mina filmer med Hvilan?

För uppladdning och delning till Hvilan av dina videos kommer du att behöva en gmail/google konto. Det kan vara valfri gmail, så om du redan har ett gmail konto kan du använda detta. Har du inte ett gmail konto kan du skapa ett gratis gmail-konto här

Från en dator - När du har loggat in på din gmail gör du följande:

 1. I det högra hörnet, till höger om frågetecknet, finns en knapp med 9 små prickar. Tryck på den knappen för att få upp Googles appar.
 2. Öppna upp appen som heter Drive
 3. Väl inne på Min enhet under i appen drive skapar du en mapp som heter “Ditt namn - HDMA audition”. Mappen skapar du genom att trycka på knappen med ett plus med texten “Nytt” högt uppe till vänster. Efter att du tryckt på knappen kommer du få upp alternativet att skapa en ny mapp. 
 4. I mappen laddar du sedan upp dina filmklipp. Detta gör du antingen genom att dra och släppa dina filer in i mappen eller genom att åter trycka på “Nytt” knappen och välja filuppladdning. 
 5. Vänligen namnge vilket filmklipp som visar vilken övning genom att namnge dem, t.ex. “Balett- plie” eller “Floorwork övning 1”. Detta gör du genom att vänsterklicka på den uppladdade filen och välja “byt namn”.

När alla videos är uppladdade, totalt 9 videos, delar du mappen “Ditt namn - HDMA audition” med adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Delningen sker genom att, när du är inne i din mapp, trycka på pilen bredvid mappens namn eller högerklicka. Du får då upp en meny med val och där väljer du sedan “Dela”. I pop-up rutan skriver du sedan Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och tryck gärna på pennan till höger och välj får endast visa. Du är skaparen och ägaren av alla dina videos. Folkhögskolan Hvilan använder endast dessa i samband med antagningen till utbildningen och delar INTE dessa med någon annan utan din tillåtelse. Vänligen dela inte denna mappen med någon annan utom oss.

Dela dina videos från en mobil Apple Iphone (ios):

 1. Skaffa ett google/gmail konto om du inte redan gjort detta enligt ovan. 
 2. Gå in på App Store och ladda ner Google Drive om du inte gjort detta sedan tidigare. 
 3. Öppna upp Google Drive och logga in med ditt google/gmail konto.
 4. Öppna nu upp din video du filmat från kamerarullen. Välj Dela.
 5. Scrolla till Mer om inte Drive syns och välj sedan Drive.
 6. Gå in på ditt google konto.
 7. Klicka på videofilsnamnet och skriv in det namn du vill ha på klippet.
 8. Välj Mapp och sedan Min enhet och därefter mappen “Ditt namn - HDMA audition” om du skapat denna sedan tidigare. Annars skapa en ny mapp genom mappikonen uppe till höger och namnge den “Ditt namn - HDMA audition”.
 9. Tryck sedan på spara här så kommer filmen ladda upp till din drive och konto.
 10. Följ steg 4 till 9 tills dess att alla 9 videoklipp är klara. Gå sedan vidare till steg 11 för att dela dina videos med Hvilan.
 11. Öppna upp Google Drive på din telefon.
 12. Till höger om din mapp “Ditt namn - HDMA audition” finns 3 prickar. Tryck på dessa och välj dela. Lägg till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 13. Klicka sedan på texten Redigerare under adressen och ändra till Läsbehörig.
 14. Tryck sedan på skicka symbolen (liknar ett pappersflygplan) nere till höger.

Dela dina videos från en mobil Samsung, Huawei, Sony eller liknande (Android):
Har du denna typ av telefon har du redan ett google konto kopplat.

 1. Öppna upp din video du filmat från kamerarullen. Välj dela.
 2. Välj appen Spara på Drive.
 3. Namnge ditt videoklipp och välj mappen “Ditt namn - HDMA audition” om du skapat den från datorn tidigare. Annars skapa en ny mapp genom mappikonen uppe till höger och namnge den “Ditt namn - HDMA audition”.
 4. Tryck sedan på välj.
 5. Tryck slutligen på spara så kommer filmen laddas upp till din drive och ditt konto. 
 6. Följ steg 1 till 5 tills dess att alla 9 videoklipp är klara. Gå sedan vidare till steg 7 för att dela dina videos med Hvilan. 
 7. Öppna upp appen Google Drive på din telefon. 
 8. Till höger om din mapp “Ditt namn - HDMA audition” finns 3 prickar. Tryck på dessa och välj dela. Lägg till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 9. Klicka sedan på texten Redigerare under adressen och ändra till Läsbehörig
 10. Tryck sedan på skicka symbolen (liknar ett pappersflygplan) nere till höger. 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.